Ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα που ζητούν να τους εμπιστευθούμε την ψήφο μας είναι και η επονομαζόμενη "
Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια ΚΟΙΝΩΝΙΑ".
Αν και στην πατρίδα μας είναι χιλιάδες οι συνειδητά πιστοί χριστιανοί (το πόσοι είναι φυσικά μόνον ο Θεός το ξέρει), και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι πλέον γνωστή (υπάρχει από το 2008 και συμμετέχει σε εκλογές από το 2009) είναι έκδηλο ότι
ΔΕΝ κατορθώνει να πείσει και να πάρει αυτές τις ψήφους
των πιστών.Φταίνε άραγε οι "συγκυρίες" ή μήπως φταίει η στάση της ίδιας παράταξης;
Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε συνοπτικά να προσεγγίσουμε που οφείλεται αυτό παραθέτοντας
6 λόγους που προβληματίζουν τους πιστούς :
1ον: Ξεκίνησαν μόνοι τους ..Την Παράταξη ξεκίνησαν τα πνευματικοπαίδια
ενός πνευματικού με την καλή πρόθεση "να σώσουν την Ελλάδα". Δεν θα έπρεπε άραγε προηγουμένως να προσεγγίσουν και άλλους πνευματικούς, μοναστήρια, αδελφότητες, μητροπολίτες που είναι γνωστοί για το αγνό ήθος και την καλή τους διάθεση;
Ξεκίνησαν μόνοι,
κάνουν τις επιλογές των προσώπων μόνοι (με την καθοδήγηση μόνον του πνευματικού τους), και το μόνο που ζητάνε από τους υπόλοιπους χριστιανούς -κυριολεκτικά- είναι
να τους δώσουν "υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια"!
Αυτό δεν θυμίζει χριστιανικό ήθος αλλά φανερώνει εγωισμό.
2ον: Οι "πολιτικάντικες" μέθοδοιΔιαπιστώσαμε ότι τα στελέχη της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ χρησιμοποιούν έντονα
"πολιτικάντικες" μεθόδους (που καμιά σχέση δεν έχουν με το Ορθόδοξο ήθος).
Ενδεικτικά διαδίδουν ότι "ο τάδε" ιερέας είναι μαζί μας, και ο " τάδε" δάσκαλος κλπ κλπ.
Σε πολλές περιπτώσεις τα αξιοσέβαστα αυτά πρόσωπα αναγκάζονται να απομακρυνθούν από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ βλέποντας την εσκεμμένη πολιτική εκμετάλλευση (π.χ. οι βιβλιοπαρουσιάσεις μετατρέπονται αυτόματα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και οι παριστάμενοι "στιγματίζονται", γνωρίζουμε αρκετά παραδείγματα και αν χρειαστεί μπορούμε να τα κατονομάσουμε).
Όταν βλέπεις τον κόσμο μόνον ως "πρόβατα" και "ψήφους" και χρησιμοποιείς
ανέντιμα μέσα για να τους αλιεύσεις, δεν ξέρουμε αν έχει την ευλογία του πνευματικού τους αλλά σίγουρα δεν έχει την ευλογία του Θεού
3ον: Η επιμονή τους να κατεβαίνουν στις εκλογές ΜΟΝΟΙ τους.Η επιμονή τους να μην συνεργαστούν με πολιτικά πρόσωπα κύρους όπως π.χ. ο Παπαθεμελής, που αν μη τι άλλο κράτησε μια σοβαρή στάση για δεκάδες χρόνια ως πολιτικός και ουδέποτε πρόδωσε την πατρίδα ή την Ορθοδοξία δείχνει ένα κ μόνον πράγμα: τον ΕΓΩΙΣΜΟ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Ως Ιστολόγιο γνωρίζουμε ότι προεκλογικά τους έκανε πρόταση ο κ.Παπαθεμελής για να συνεργαστούν-το πληροφορηθήκαμε τόσο από τον ίδιο αλλά και μας το επιβεβαίωσαν "με καμάρι" και από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ότι την απέρριψαν "εξ αρχής" ως πρόταση.
Η γνωστή "χριστιανική" ρητορική: εγώ είμαι ο "καθαρός", οι άλλοι δεν είναι τόσο καλοί όσο εγώ.
Φοβόμαστε ότι θα καθίσουν πολλά χρόνια έξω από τη Βουλή μέχρι μια μέρα να ταπεινωθούν και να καταλάβουν τα λάθη τους.
4ον: Η στάση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στο θέμα της Κάρτας του Πολίτη και η "κολοτούμπα" στις πρόσφατες εκλογές.Μπορεί το θέμα να έχει παρέλθει σε κάποιο βαθμό από την επικαιρότητα αλλά κάθε τι έχει τη σημασία του:
Ας θυμηθούμε
ποια ήταν η θέση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για το θέμα, την ίδια περίοδο που χιλιάδες πιστοί διαδήλωναν σε μαζικές συγκεντρώσεις την εναντίωσή τους στο διαρκώς εντεινόμενο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην Κάρτα του Πολίτη.
Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που προέρχεται από το
επίσημο Δελτίο Τύπου της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που εκδόθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2011 (για να μην έχετε αμφιβολίες, ο σύνδεσμος στην επίσημη ιστοσελίδα τους
εδώ),
η ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν ήξερε αν η κάρτα του Πολίτη "είναι καλή ή κακή""
Πώς λοιπόν να ξέρουμε αν είναι καλές ή κακές; Αν μας πει η κυβέρνηση ότι πρέπει να αρνηθούμε την πίστη μας στο Χριστό για να τις πάρουμε, φυσικά και δεν θα τις πάρουμε. Αν είναι ένα ακόμα κρατικό έγγραφο όπως η ταυτότητα, το διαβατήριο, το πιστοποιητικό γεννήσεως, η φορολογική ενημερότητα, το βιβλιάριο υγείας κ.λ.π. φυσικά και θα το πάρουμε."
Φαίνεται ότι εκεί στην κοινωνία θέλουν να μας πείσουν ότι οι Κυβερνήσεις είναι "καλές" και θέλουν το καλό των πολιτών, οπότε, γιατί να μην διευκολύνουμε την Κυβέρνηση παίρνοντας την Κάρτα.
Το σκεπτικό τους ξεκινάει με το συλλογισμό "
Αν μας πει η Κυβέρνηση ...".
Με το ίδιο σκεπτικό οι πολιτευτές της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
δεν ξέρουν αν το μνημόνιο θα είναι καλό ή κακό για να αποφασίσουν κλπ κλπ .. Ότι τους πει η Κυβέρνηση ..
Και αυτοί οι υποψήφιοι -πιστοί κατά τα άλλα-
ζητάνε την ψήφο μας.
Λίγο παρακάτω αναφέρουν:
"
Πώς μπορούμε εμείς να θεωρήσουμε τον εαυτό μας αυθεντία και να αποφανθούμε για το θέμα, παρακάμπτοντας την Ιερά Σύνοδο;"
Όντως πανέξυπνος
ελιγμός όταν δεν θέλεις να τοποθετηθείς ... Τέτοιο ελιγμό θα τον ζήλευαν και τα "κλασσικά" πολιτικά κόμματα.
Με το ίδιο σκεπτικό, για ότι δεν έχει πάρει ακόμη θέση η
Ιερά Σύνοδος, δεν μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό της "
αυθεντία" και να τοποθετηθεί η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ..
και λίγο πιο κάτω:
"
Η πίστη μας είναι η «νικήσασα τον κόσμον», όχι η τρέμουσα τον κόσμο και τον κοσμοκράτορα. Δεν μπορούμε να συμβιβάσουμε τις φοβίες με την Πίστη."
Δεν πρέπει λοιπόν να φοβόμαστε τον κοσμοκράτορα και
κακώς κάνουν όσοι φοβούνται και αντιδρούν ...
και κλείνουν γράφοντας :
"
Οι «πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί» που αντιδρούν για την επιβολή των καρτών, θα έπρεπε να είναι στο πλευρό μας και να μας βοηθούν να καθαρίσουμε τον πολιτικό χώρο, αντί να μας κάνουν συστάσεις για το πώς πρέπει ή δεν πρέπει να αντιδράσουμε. Επίσης, οι «πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί» δείχνουν την πίστη τους πρώτα με το ήθος και το χαρακτήρα τους, και όχι με ζήλο «ου κατ’ επίγνωσιν.» "
Ακούτε πιστοί χριστιανοί;
ΜΗΝ κάνετε συστάσεις στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ για το πως πρέπει να αντιδράσει.
Εσείς έχετε ζήλο "
ου κατ' επίγνωσι".
Η ανωτερότητα και η διάκριση σε όλο της το μεγαλείο.
Λίγο πριν την υπογραφή τους μας προτρέπουν (αναφερόμενοι στην Κάρτα του Πολίτη) "
να μην κυνηγάμε φαντάσματα" ...
Βέβαια στις πρόσφατες αλλαγές έκαναν κι αυτοί μία "κολοτούμπα", όπως συνηθίζεται στην πολιτική και αναθεώρησαν αρκετά τη θέση τους .. (και ας μην βγήκε ακόμη η απόφαση της Ιεράς Συνόδου!)
Αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές
προβληματίζουν τον πιστό λαό που
έχει προδοθεί από πολιτικούς επανειλημμένως και δεν τρώει πλέον
"κουτόχορτο". Σε τελική ανάλυση αν είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ να κάνει ότι κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα (τόσο σε θέσεις όσο και σε προπαγανδιστικές τακτικές) δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής της.
5ον: Η δικαιολογία της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ είναι ότι "δεν την γνωρίζει ο κόσμος".Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική.
Δεν είναι δυνατόν
στην εποχή του διαδικτύου κάποιος να λέει ότι δεν με προβάλει η τηλεόραση και γι αυτό είναι χαμηλό το ποσοστό μου. Με το ίδιο σκεπτικό δεν θα ανέβει ποτέ το ποσοστό αφού δεν πρόκειται ποτέ να το προβάλει η τηλεόραση. (βέβαια όπως προβάλουν οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους, στις τελευταίες εκλογές υπήρξε 2 φορές εκτενής παρουσία τους στην κρατική τηλεόραση, δείτε
εδώ και
εδώ)
Επίσης, ούτε την Χρυσή Αυγή την προσκαλούσαν στην τηλεόραση κι όμως έφτασε στο 7%. Συγκρινόμενο με το 0,45 % της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, συμπεραίνουμε ότι μάλλον κάτι άλλο φταίει και η μη προβολή από την τηλεόραση μοιάζει ως μια καλή δικαιολογία.
Γνωρίζοντας αρκετά καλά τον "θρησκευόμενο κόσμο" της Θεσσαλονίκης βεβαιώνουμε ότι
ΟΛΟΙ γνωρίζουν για την ύπαρξη της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Κι όμως,
ΔΕΝ τους εμπιστεύονται. Και δεν ισχύει φυσικά ο ισχυρισμός τους ότι τάχα οι "πιστοί" της Θεσσαλονίκης ψηφίζουν "Παπαθεμελή" το οποίο ισχυρίστηκαν από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ σε κατ' ιδίαν μας συναντήσεις. Στις πρόσφατες εκλογές ο συνδυασμός "ΟΧΙ" με το οποίο κατέβαινε ο κ.Παπαθεμελής δεν πήρε ούτε 1%.
Άρα μήπως αντί να κατηγορούνε ότι φταίνε ΟΙ ΑΛΛΟΙ πρέπει να δούνε
σε τι φταίνε ΟΙ ΙΔΙΟΙ;6ον: Οι "προβληματικές" θεολογικές απόψεις του π.ΒολουδάκηΜε μια
σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε ότι ο πνευματικός τους έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε διαμάχες για διάφορα θέματα πχ για τον πάτερ Παΐσιο. Η ύπαρξη μιας τόσο "έντονης" και διφορούμενης προσωπικότητας ως καθοδηγητή της παράταξης θα λέγαμε ότι μάλλον βλάπτει παρά ωφελεί.
Και επειδή η νέα
ρητορική είναι ότι δεν υπάρχει πνευματικός της παράταξης αλλά ο καθένας έχει τον πνευματικό του, δείτε το
Δελτίο Τύπου τους:
Όπως βλέπετε, αν χαρακτηρίζεται για κάτι αυτή η Παράταξη είναι η "συνέπεια" ...
πως λοιπόν να μην είναι επιφυλακτικός απέναντι στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ο πιστός λαός;
Κλείνοντας, αν και από την πρώτη στιγμή
χαρήκαμε και
ελπίσαμε στην Παράταξη αυτή (δείτε την παλαιότερη ανάρτησή μας, από το 2009,
εδώ), πλέον δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε τον έντονο σκεπτικισμό μας για το αν αξίζει να επιβραβευθεί αυτή η προσπάθεια ή αν αποτελεί πλέον μία χαμένη ψήφο με δεδομένο το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό που έλαβε πριν από μόλις λίγες εβδομάδες.
Να πούμε ότι ελπίζουμε ότι θα καταλάβουν τα λάθη τους και θα αλλάξουν; Μακάρι. Πάντως αν ποτέ γίνει αυτό, θα προτιμούσαμε να γίνει με τη γλώσσα της ειλικρίνειας.
Οι
πολιτικοί ελιγμοί μας έχουν όλους κουράσει.
Νεότερη Ενημέρωση:Διαβάστε καικαθώς και