Σελίδες

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Όχι σε ρατσιστική λύση ομοσπονδίας λέει και το Ισραήλ!!


«…το Ισραήλ ενδιαφέρεται τώρα περισσότερο από άλλοτε για τη μορφή της λύσης. Απλά πράγματα: Δεν θα ήθελε επ’ ουδενί και μάλιστα με την υπογραφή μας, να δοθεί οποιοσδήποτε ρόλος, επεμβατικός ή άλλος, στην Τουρκία. Άρα, η λύση, όταν και εφόσον εξευρεθεί, πρέπει να στηρίζεται στις κοινές αρχές και αξίες, που χαρακτηρίζουν το Ισραήλ και την Κύπρο. Δηλαδή, όχι σε διζωνική καταστροφική γελοιότητα. Τρίτον, η ενεργειακή πτυχή. Το Ισραήλ θέλει να εμπλακεί στην κατασκευή τερματικού ή και σε άλλες κοινές ενεργειακές προσπάθειες με στόχευση την Ευρώπη.

Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα δεδομένα γύρω από και για την Κύπρο έχουν αλλάξει και μάλιστα θετικά για την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Ισραήλ είναι ένας πανίσχυρος σύμμαχος, με τον οποίο έχουμε ταυτότητα και κοινότητα συμφερόντων. Γι’ αυτό, ο Πρόεδρος να ξεχάσει την ολέθρια αποστρατιωτικοποίηση και να ασχοληθεί με την ισχυροποίηση της Κύπρου, όχι μόνο πολιτικά και ενεργειακά αλλά πρώτιστα στρατιωτικά. Το δόρυ του Ισραήλ πρέπει να συστρατεύεται με εκείνο της Κύπρου. Τόσο ξεκάθαρα!»


Το πιο πάνω είναι απόσπασμα από το πιο πάνω πολύ ενδιαφέρον άρθρο της «Σημερινής». Ας το όμως οι διαβάσουν κάποιοι από τους ηγέτες μας που θεωρούν την "λύση" Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ως το Ευαγγέλιο! Θυμίζουμε ότι ακόμα και στην παρουσία του Νετανιάχου, ο Ευέλικτος Χριστόφιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο "όραμα" της Διζωνικής. Ακόμα και τώρα που βρίσκεται στην Ευρώπη (και μας εκπροσωπεί δυστυχώς), γεμίζει τα μυαλά των Ευρωπαίων εταίρων μας, με το δηλητήριο του. Αυτός ο πρόεδρος ανεβάζει την Κύπρο στην αγχόνη.

Το ανησυχητικό είναι ότι ο κύριος αντίπαλος του (προς το παρόν – γιατί ελπίζουμε να υπάρχει σύντομα υποψήφιος πρόεδρος που θα μας δώσει κάποιες ελπίδες) για την μάχη της προεδρίας είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, του οποίου οι θέσεις είναι περίπου οι ίδιες (ακόμα και πιο προχωρημένες) στο Κυπριακό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.