Ενώπιον Ευρωπαίων δικαστών κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους να δεχθούν τους Τουρκοκυπρίους ως ισότιμους πολίτες της Δημοκρατίας!
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ζει στον δικό του κόσμο. Στις αγκυλώσεις, στις ψευδαισθήσεις και στις ιδεολογικές εμμονές του. Είναι χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα δηλώσεων της Γαλλίδας ευρωβουλευτή Ελέν Φλοτρ, στη «Χουριέτ», στο οποίο αναφέρεται στη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Χριστόφια, όταν επεσκέφθη την Κύπρο. «Εγώ τον ρωτούσα για την οικονομική κρίση στην Ε.Ε. και εκείνος μου έλεγε "θα δούμε, με ενδιαφέρει περισσότερο το κυπριακό πρόβλημα"(!)», ανέφερε η Φλοτρ.
Η Ευρώπη ολόκληρη καίγεται, η Κύπρος περιμένει την Τρόικα και ο λαός άγχεται και αγωνιά τι θα φέρει η επόμενη μέρα και ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνεχίζει να αγωνιά για το Κυπριακό και τις συνομιλίες. Όταν συνομιλίες δεν υπάρχουν, όταν η τουρκική πλευρά τις έχει διακόψει μονομερώς και αυθαίρετα και αντί να την καταγγείλει διεθνώς και να την εκθέσει, αδυνατεί να αντιληφθεί ότι λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ούτε αύριο, ούτε στο άμεσο μέλλον.
Ζώντας, λοιπόν, στον κόσμο των ψευδαισθήσεων και των εμμονών του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας προχώρησε και σε άλλη, απαράδεκτη και ακατανόητη ενέργεια. Συγκεκριμένα: Πριν από μερικές ημέρες, επισκέφθηκε την Κύπρο, αντιπροσωπία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Βασίλη Σκουρή. Η αντιπροσωπία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και ο τελευταίος, αντί να αδράξει την ευκαιρία να τους μιλήσει για την τουρκική κατοχή, για τα εγκλήματα των Τούρκων και για τις τόσες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων Κυπρίων, τους μίλησε... για τους Τουρκοκυπρίους και για το ότι είναι... Κύπριοι πολίτες με ισότιμα δικαιώματα!
«Οι Τουρκοκύπριοι είναι Κύπριοι και πρέπει και η ελληνοκυπριακή κοινότητα να το κατανοήσει και να αποδεχτεί τους Τουρκοκυπρίους, με τη διαφορετικότητά τους, ως Κυπρίους πολίτες, ισότιμους με όλους τους άλλους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι και αυτό ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη από την ελληνοκυπριακή κοινότητα, από τους Ελληνοκύπριους πολιτικούς παράγοντες», είπε.
Αλλά αυτά τα λόγια θα μπορούσε να τα πει ο Έρογλου, για παράδειγμα, σε ξένους επισκέπτες του, για να κατηγορήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά για «διακρίσεις σε βάρος των Τουρκοκυπρίων». Δεν τα λέγει ο Ελληνοκύπριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ξένους και μάλιστα σε δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Όταν υπάρχουν τόσα εγκλήματα της Τουρκίας σε βάρος του κυπριακού Ελληνισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν τα προσπερνά για να εξυμνήσει τους Τουρκοκυπρίους και να αφήσει εκτεθειμένη την ελληνοκυπριακή κοινότητα πως τάχατες αγνοεί και δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη Τουρκοκυπρίων.
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω», είπε στους Ευρωπαίους δικαστές ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι Κύπριοι με τη δική τους κυπριακή συνείδηση, και τα δικά τους κυπριακά πιστεύω, σε ό,τι αφορά τη θρησκεία, που είναι πιο χαλαρά από τα ισλαμικά πιστεύω του κ. Ερντογάν και του κ.Γκιουλ»(!)
Ούτε η προσφυγιά, ούτε οι αγνοούμενοι, ούτε το εθνικό ξεκαθάρισμα, ούτε η καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ούτε η τουρκοποίηση των εδαφών μας, ούτε το μαρτύριο των εγκλωβισμένων μας, ούτε η σύληση των ιερών ναών και των ιερών προσκυνημάτων μας, ούτε η βάρβαρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων Κυπρίων, απασχόλησαν τον Πρόεδρο. Κάτι βρήκε να πει, βέβαια, για τον εποικισμό και την ευθύνη της Τουρκίας για τη μη λύση, αλλά το κύριο μέρος της «ενημέρωσής» του προς τους Ευρωπαίους δικαστές, «αφιερώθηκε» στους Τουρκοκυπρίους και στις έμμεσες υποδείξεις προς τους Ελληνοκυπρίους να τους δεχθούμε ως ισότιμους πολίτες.
Αλλά οι Τουρκοκύπριοι συμπεριφέρονται ως ισότιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας; Εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος του οποίου λέγουν ότι είναι πολίτες; Και είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας; Ή δηλώνουν πολίτες της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου»; Θέλουν να απαλλαγούν του τουρκικού εναγκαλισμού; Ή δηλώνουν ότι ασφάλεια αισθάνονται μόνο στις τουρκικές αγκάλες; Εκλέγουν ηγέτη που επιλέγει τη συνεργασία με τους Ελληνοκυπρίους; Ή προτιμούν τον Ντενκτάς και τον Έρογλου; Δηλώνουν υποστηρικτές του ενός κράτους; Ή στις δημοσκοπήσεις τάσσονται υπέρ των δύο χωριστών κρατών; Είναι έτοιμοι, ως θύματα και αυτοί της κατοχής, να αγωνισθούν μαζί με τους Ελληνοκυπρίους για αποτίναξη του τουρκικού ζυγού;
Ας απαντήσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας σε αυτά που αποτελούν την ωμή πραγματικότητα. Και ας προβληματισθεί κατά πόσον εξυπηρετούν την κυπριακή υπόθεση, όσα λέγει κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.