ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Στεναχώρια, θλίψη, πικρία είναι ανάμεσα στα συναισθήματα που νιώθω διαβάζοντας την είδηση ότι η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε μετά θάνατον τους δύο Πακιστανούς, Hamayun Anwar, 18 ετών και Wakar Ahmed, 32 ετών, για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας καθώς βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από τις ράγες του τραίνου. Το συμβάν το θυμόμαστε όλοι μας.
Το ερώτημα που θέτω είναι: δεν βρήκε άλλο παράδειγμα αυτοθυσίας να βραβεύσει η Ακαδημία Αθηνών;
Εντάξει δεν λέω, οι δύο Πακιστανοί με την πράξη τους έδειξαν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, επιβεβαιώνει και τις στατιστικές του Υπουργείου «Δημοσίας Τάξης» και Προ.Πο. όπου το 52,46% των δραστώνανθρωποκτονιών με κίνητρο τη ληστεία, που έγιναν το πρώτο πεντάμηνο του 2012, είναι αλλοδαποί. Και για να μη νομίζει κανείς ότι οι υπόλοιποι είναι Έλληνες, οι Έλληνες δράστες με κίνητρο τη ληστεία ανέρχονται στο 11,48% (!), ενώ οι δράστες των οποίων δεν διευκρινίστηκε υπηκοότητα ανέρχονται σε 36,07%.
Θεάρεστη η πράξη τους και φιλάνθρωπη. Όμως αυτού του είδους οι επιβραβεύσεις έχουν και έναν συμβολισμό. Δεν βρήκαν έναν Έλληνα να βραβεύσουν για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας;
Τόσοι αστυνομικοί(ενδεικτικά εδώ, εδώ, εδώ) δολοφονήθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Έναν από αυτούς δεν μπορούσαν να βραβεύσουν.
Ας μην βράβευαν αστυνομικό, ας βράβευαν τον Δημήτρη Μίχα, τον
ήρωα ταξιτζή της Πάρου που προσπάθησε να σταματήσει ληστή τράπεζας. Ο συγκεκριμένος μάλιστα ήξερε ότι αντιμετώπιζε ληστή τράπεζας (τον αναρχικό ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων Τάσο Θεοφίλου).
ήρωα ταξιτζή της Πάρου που προσπάθησε να σταματήσει ληστή τράπεζας. Ο συγκεκριμένος μάλιστα ήξερε ότι αντιμετώπιζε ληστή τράπεζας (τον αναρχικό ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων Τάσο Θεοφίλου).
Δεν υπήρχε ελληνικό πρότυπο; Ίσως βέβαια το έκαναν για να αποτελέσουν πρότυπο για τους εισβολείς ομοεθνείς τους και εξημερωθούν λιγάκι, όπως ακριβώς εξημερώθηκαν οι Αλβανοί τόσα χρόνια στην Ελλάδα. (Τους θυμάστε όταν πρωτοήρθαν, έτσι δεν είναι;).
Ίσως έτσι, η Ακαδημία Αθηνών να θέλει να εξημερώσει ανθρώπους σαν τον δράκο της Πάρου ή τον δολοφόνο του Θανάση Λαζανά. (ναι τον άτυχο Πατρινό, τον δολοφόνο του οποίου αποφυλάκισαν τα τζιμάνια του υπουργείου δικαιοσύνης).
Ίσως, ποτέ δεν θα μάθουμε καθ’ ότι άβυσσος η βουλή και τα κριτήρια της Ακαδημίας Αθηνών.
Απόστολος Τζαρός (Δικηγόρος – Θεολόγος D.E.A.).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.