Την άκρως ντροπιαστική αλλά και προδοτική εξέλιξη ότι Ελληνοκύπριοι ένεκα των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών που έχουν προκύψει στην Κύπρο από την παράδοση της χώρας στην ευρωπαϊκή μνημονιακή λαίλαπα, πουλούν τα ακίνητα τους σε Τούρκους, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, Bugün, στο φύλο της, της 21/ Ιανουαρίου.
αλλάζει ουσιαστικά η πολιτική γεωγραφία του βορείου τμήματος της νήσου. Παρά τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης, του κ Ανα(ν)στασιάδη, που παρέδωσε την μεγαλόνησο στην ευρωπαϊκή αθλιότητα των μνημονίων, να σταματήσουν αυτές οι αγοραπωλησίες, οι Ελληνοκύπριοι αντιμετωπίζοντας την μεγάλη οικονομική καταστροφή που έπληξε την χώρα τους, προχωρούν σχεδόν μαζικά στις πωλήσεις των ακινήτων τους που βρίσκονται στα κατεχόμενα σε πρόθυμους Τούρκους και Τουρκοκύπριους αγοραστές. Αυτοί βέβαια τρίβουν τα χέρια τους από τις μεγάλες ευκαιρίες που έχουν παρουσιαστεί στην κτηματαγορά των κατεχομένων. Η συνολική έκταση που μέχρι σήμερα έχει περάσει από τους Ελληνοκυπρίους σε τουρκικά χέρια, έχει αποδώσει 142 εκατομμύρια 600 χιλιάδες στερλίνες, δηλαδή 526 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.
Μάλιστα όπως αποκαλύπτεται, τον περασμένο χρόνο είχαμε 5.699 αιτήσεις Ελληνοκυπρίων που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στην «Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας» για να πουλήσουν τις ιδιοκτησίες τους στους Τούρκους.
Η εξέλιξη αυτή έχει ήδη θορυβήσει την κυπριακή κυβέρνηση που προειδοποιεί ότι το γεγονός αυτό οδηγεί στην τουρκοποίηση των ήδη κατεχομένων εδαφών της Κύπρου. Η προειδοποίηση αυτή όμως έγινε χωρίς κανένα αποτέλεσμα, καθώς οι προσφυγές των Ελληνοκυπρίων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση συνεχίζονται αθρόες. Έτσι όλο και περισσότερα ακίνητα περνούν στα τουρκικά χέρια. Όπως ήταν επόμενο η κατάσταση αυτή έχει ενθουσιάσει τους Τουρκοκυπρίους. Μάλιστα ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Τουρκοκύπριων Επιχειρηματιών», Metin Şadi, σε δηλώσεις που έκανε στην τουρκική εφημερίδα ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή των πωλήσεων των ελληνοκυπριακών ακινήτων σε Τούρκους, λύνει αυτομάτως το μεγάλο αυτό πρόβλημα των ελληνοκυπριακών ιδιοκτησιών στα κατεχόμενα το οποίο είχε προβληματίσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά πώς να μην έχουν ενθουσιαστεί οι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι, αφού με αυτόν τον τρόπο εδραιώνεται και τυπικά η παράνομη τουρκική κατοχή στην βόρειο Κύπρο.
Αφού λοιπόν η Κύπρος ξεπουλήθηκε από τους Ευρωπαϊστές στην μανία των Γερμανών που θέλησαν να εξοντώσουν την μέχρι πρότινος ανθούσα κυπριακή οικονομία, τώρα ξεπουλιέται και η κυπριακή περιουσία στους Τούρκους. Ότι απέμεινε από την τουρκική εισβολή που έφερε την τουρκική κατοχή της βόρειας Κύπρου, τώρα το ξεπουλά στους Τούρκους η νέα εισβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατέστρεψε την κυπριακή οικονομία. Όσον αφορά δε για την περίπτωση κάποιας ελληνικής παρέμβασης προς αποτροπή αυτής της νέας κυπριακής καταστροφής, εδώ…γελά ο κάθε πικραμένος!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Η πώληση σε ρώσσους άγγλους σουηδούς γάλλους συνταξιουχους και μη είναι προδοσία;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανένας "Σουηδός" δεν θα σου εγείρει μειονοτικό δικαίωμα. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση, αποδέχεσαι να πουλήσεις (=χαρίσεις) την περιουσία σου στον ίδιο τον δήμιο των γονιών σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πραγματικά εξωφρενικό.
Πάντως γενικά, δεν είναι αν μη τι άλλο "έξυπνο" να πουλάς την περιουσία σου. Από ιδιοκτήτης, παρακαλάς να σε προσλάβει ο ξένος ως γκαρσόν.
Μισό ρε κουμπάρε, ας πούμε ότι οι βρεττανοί που πχ στην Πάφο ζουν σε ολοκληρα χωριά αποφασίσουν να πουλήσουν τις περιουσίες τους σε τουρκικές εταιρείες ανάπτυξης γης κλπ
ΑπάντησηΔιαγραφήεσύ τι εισηγείσαι να γίνει; να μην μπορούν να τις πουλήσουν;
Και επίσης δεν κατάλαβα, αν ολόκληρη πχ η περιοχή των βάσεων πουληθεί σε εγγλέζους και όχι σε τούρκους εσύ θα είσαι οκ;
κουμπάρε, την γη που προάσπιζαν οι πρόγονοί μας τόσες χιλιάδες χρόνια,
ΑπάντησηΔιαγραφήπροτείνω αντί να επιλέγουν αγοραστή:
να την καλλιεργήσουν, να κάνουν το χέρσο χωράφι, γόνιμο.
Ακόμη και με το αλέτρι.
Με τον "ιδρώτα του προσώπου".
Οι αγοραστές, αγοράζουν την γη μας για να κερδοσκοπήσουν. Αντί λοιπόν να αναρωτιόμαστε σε ποιον "δήμιο" να την πουλήσουμε, ας μοχθήσουμε.
Συμφωνω με αυτο π λες οτι δεν ειναι θεμα τουρκων εγγλεζων γαλλων πορτογαλλων.. Αρα αυτο π εισηγεισαι ειναι να αλλαξει το οικονομικο συστημα ουσιαστικα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβάμαι ότι αναγκαστικά για εκεί πάμε. Ο καθένας θα επιστρέψει στο χωραφάκι του γιατί δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος να ζήσουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντί να επιστρέψουμε στις πατροπαράδοτο και παραδοσιακό Ελληνορθόδοξο τρόπο ζωής, ακόμη "συναγωνιζόμαστε" ποιος θα αγοράσει το πιο μοντέρνο κινητό και i-pad, tv, υπολογιστή, αυτ/το, σπίτι.
Ε, καιρός ήταν να συνειδητοποιήσουμε την πτώση μας.